maandag, augustus 27, 2007

Damn ...

de moeraskoorts heeft me zwaar te pakken: koorts, zweetaanvallen ... en vooral: uren op de WC-pot.

Het enige voordeel hieraan is het feit dat ik vanuit m'n zetel de finale 100m bij de dames live kon volgen ... Heel even zag ik Kim naar een overwinning spurten doch in de laatste 20 meter werd ze opgevreten door het aanstormende peloton. Toch nog 5e ... en dat is genen kak !!

Ondertussen wordt Kims opvolgster in H. klaargestoomd. Tijdens haar voorbije kuststage klokte Jasmin P. uit H. een sterke 28.33 af op de 60 meter. Plaats van de afspraak: Het sportpark te Nieuwpoort. Hier volgt het verslag van Jasmins persoonlijke besttijd.

Jasmin kent geen al te sterke start: na .89 seconden reageert ze op het startsignaal ... niet meteen een toppunt van alertheid. Ze maakt echter veel goed in haar gekende explosieve eerste 10 meter.

De 20 komende meter lijken wat krampachtig maar dit is maar schijn: Ze houdt er een gelijkmatig, verschroeiend tempo op na, mede dankzij de luidruchtige aanmoedigingen van vader P. uit H. die meeloopt langs de bekende verspringaanloopstrook.

Na 40 meter lijkt de inzinking nabij ...gelukkig heeft ze in haar linkerhand een sandwich waarvan ze een stevige hap neemt ... de koolhydraten doen hun werk: de laatste 20 meter moet ze nauwelijks aan snelheid inboeten.

Jasmin beseft dat ze een supertijd aan het lopen is en permitteert zich 1 folieken: ze switcht bliksemsnel van baan 4 naar baan 6 en weer terug naar baan 4. De meegereisde fans in de personen van moeder P. en kleine zus P. weten dit staaltje volksvermaak wel te appreciƫren ... Luid handgeklap is Jasmins deel.

Ze finisht knap in een tijd van 28.33. De tijd wordt wegens bovenstaand akkefietje niet gehomologeerd doch wel opgenomen in het trainingslogboek.

Geen opmerkingen: