maandag, oktober 16, 2006

Trianon

Sinds enkele maanden is het kruispunt in Hofstade herschapen tot een bouwwerf. De drie rijstroken vloeien naar het einde toe samen tot 1 smalle rijstrook. In den beginne was het wat zoeken voor de chauffeurs: de drie rijstroken werden benut richting flessenhals ... met de nodige problemen en ongevallen tot gevolg.

Via een proces van zelfregulatie hadden de chauffeurs echter een nieuwe taktiek bedacht: onmiddellijk braaf aanschuiven op 1 rijstrook van in het begin der werken ... 2 rijstroken onbenut latend ... geen gewriemel of gerits daar waar de 3 rijstroken eindigen dus... iedereen schuift proper, stapvoets aan. Toch waren er soms nog opportunisten – in het vervolg smeerlappen genoemd - die de lange rij wagens langs rechts voorbijzoefden om vervolgens bij de vernauwing in te voegen.

Na een nieuw proces van zelfregulatie hebben de aanschuivers het volgende gevonden om de smeerlappen een hak te zetten: chauffeurs met kamionetten (waartoe ik zelf behoor) deinzen er niet voor terug om de smeerlappen de doorgang te beletten: met hun grote, brede vehikels versperren ze de vrije rijstroken ... aan een slakkengangetje van 7 km/h ... tot ergernis, getuuter, gerichtingaanwijs en gevloek van de smeerlappen die hun snode plannen zien gedwarsboomd ... whoehahahahaha ... in your face suckers !!! ... achteraan aanschuiven ... zoals iedereen !

Geen opmerkingen: