zondag, oktober 29, 2006

Trix!

Sinds kort heeft Antwerpen er een nieuwe concertzaal bij om de pijn van het Petrolfiasco te verzachten (nvdr. de Petrol is een ongelofelijke schijtclub), namelijk de Trix. De Trix werd op Stubru zwaar gepromoot als zijnde een Antwerpse tegenpool van de AB.
Gisteren ging ik voor het eerst naar een concert in de Trix. M. Ward en Joan As Police Woman traden er op.

Over de artiesten niets dan goed, ze waren in vorm als vanouds. Maar is de Trix een Antwerpse AB?
No fucking way. De vergelijking met Trix en Café Transport te Stokrooie gaat beter op (al krijg je bij de laatste wel sneller een pint in je handen).
Eén of ander architecturaal genie is er namelijk in geslaagd om het podium slechts 25 cm hoog te maken, waardoor enkel de eerste 3 rijen mensen een glimp van de artiest konden opvangen.
Het was zelfs zo erg dat Joan Wasser het publiek vroeg om op de grond te gaan zitten zodat iedereen iets kon zien.
Resultaat: een met bier doordrenkte reet, en ongelofelijke krampen. We kregen wel de volledige sympathie van de band om deze pijnen te doorstaan voor hun muziek.

Conclusie:
1. blijf weg uit de Trix totdat het podium is verbouwd, of u moest 2m10 zijn...
2. Antwerpen krijgt pas een etiket van metropool als ze eindelijk eens een fatsoenlijke concertzaal hebben (het Sportpaleis is dat dus niet hè).

PS. J., sorry dat ik er niet meer geraakt ben, maar dat optreden was behoorlijk uitgelopen. Uw cadeau wacht op u in het handschoenenkastje van mijn auto.

Geen opmerkingen: