vrijdag, mei 02, 2003

2 bLOG or not 2 bLOG
Het ons-kent-ons gevoel deint uit tot nooit geziene proporties : des te groter de communicatie maatschappij, des te groter het verlangen van zijn bewoners ervan de locale dorpsgazet als topprioriteit te delen met de rest van de cyberspace. Komt dit door een claustofobisch gevoel dat ons overmant, of ziet ons primitief veroveringsinstinct hier een absurde gelegenheid zijn eigen filosofie aan de wereld op te dringen? Do we actually care? Is somebody actually listening?
Stevig grasduinen door de grote hoop van lulkoek KAN heus wel interessante sites opleveren. Reeds jaren staat bv. 'Drudgereport' gekend als de primeur van wereldnieuws. Men heeft nog steeds geen idee wie of welke organisatie erachter steekt, doch moet het iemand zijn die goed geïnformeerd is. Natuurlijk kennen we het verhaal dat via het WWW de pijp van Monica aan het licht kwam. Het heeft soms leuke reacties.
Wim De Bie, van het geweldige, ondertussen helaas wijlen 'Van Kooten en De Bie', mag van zijn werkgever VPRO een jaar lang 'bloggen' op zijn eigen geheel eigenzinnige manier. Het kan haast niet anders dat er al universiteiten zijn die studies opzetten om de maatschappelijke draagkracht te onderzoeken van deze bLOGs. Nu, sinds eergisteren op de radio werd gemeld dat in Engeland een universitaire studie wordt gestart over de Lesbo-poppers T.A.T.U. die volgens de professoren worden gerangschikt onder de noemer Maffia-Pedo-Porno-Pop, zijn we nog niet aan de 'nief patatte'. Firm!

Geen opmerkingen: